Sommerskatten 2021 ble gjennomført den 12.juni i år. Etter mange henvendelser velger vi nå å legge ut en selvbetjent versjon av opplegget for de som ikke fikk vært med den 12.juni eller for de som har lyst til å ta med seg nye venner på eventyr! Oppgavene er de samme, men det går ikke på tid i den selvbetjente versjonen.

Spørsmålene under er skrevet til aktiviteten 12.juni, ta derfor kontakt i chat om dere ikke finner svar på det dere lurer på her.

Ofte stilte spørsmål

Hva er Sommerskatten 2021?


Sommerskatten er en spennende skattejakt for voksne! Ved å reise rundt i Drammen og løse gåter, vil man bli tatt med på en reise til både kjente og ukjente steder av kulturell eller historisk betydning i jakten på hele 30 000 kr. Sommerskatten har som hensikt å være en morsomt opplevelse under en ellers kjedelig sommer med begrensninger mtp korona. Å delta på Sommerskatten er som å ta på seg hatten til India Jones og kaste seg ut på en kulturell reise full av krevende mysterier og gåter.
Når er Sommerskatten 2021?


Sommerskatten avholdes den 12.juni.2021. Startskuddet går kl 09:00, og arrangementet avsluttes samme dag.
Hvordan melder jeg meg på?


Så gøy at du vil være med! For å melde deg på går du til fanen hvor det står "KJØP BILLETTER HER" evt. trykk her. Når du har bestilt og betalt vil du få bekreftelse og videre informasjon på mail.
Hva kan man vinne?


Skattejakt som det er, hører det med en skikkelig skatt, og det blir det: Hovedpremien er på hele 30 000 kr! Det vil også bli delt ut trøstepremier. 1.plass: 30 000 kr 2.plass: 10 000 kr 3.plass: 5 000 kr 4.plass: 2 500 kr 5.plass: 2 500 kr 6.-10.plass: Hotellovernatting Vi trekker også fine trøstepremier tilfeldig blant alle som har kjøpt billetter, uavhegig om de kommer i mål eller ikke! Vi har også en instagramkonkurranse! Legg ut ditt beste bilde fra Sommerskatten og hastagg: #sommerskatten
Hvor lang tid tar skattejakten?


Sommerskatten starter 09:00 og det er opp til hvett enkelt lag hvor raskt de gjennomfører skattejakten. Det er derimot vikitg å merke seg at Sommerskatten avsluttes for alle, uansett hvor langt man har kommet, senest kl 20:00.
Skattejakten har allerede begynt, kan jeg fortsatt melde meg på?


Ja, det kan du! Skattejakten avsluttes ikke før kl 20:00. Trøstepremier deles tilfeldig uavhengig av plassering, så alle har en mulighet til å vinne noe!
Er skattejakten barnevennelig? (Vanskelighetsgrad)


Skattejakten er åpen for alle, men vanskelighetsgraden er høy og beregnet for voksne. Det vil være mulig å ha med barn på skattejakten, men det kan ikke forventes at barn vil klare å løse oppgavene uten hjelp fra en voksen. Vanskelighetsgrad: Høy. Om du ønsker å ha med barn, kan et tips være å la de holde telefonen, gå foran eller svare på enklere spørsmål som kan lede frem til det endelige svaret.
Hva koster det å delta?


Det koster 399 kr per lag å delta på skattejakten. Frem til 12.05.2020 vil det være mulig å kjøpe earlybird-billetter til kr 299 per lag. Som en tilleggstjeneste kan man også kjøpe til hint til oppgavene. Denne tjensten koster 39 kr per hint. OBS: Det er fullt mulig å løse skattejakten uten tilleggshint. Store grupper kan få rabatt, ta kontakt her.
Hvor foregår Sommerskatten?


Skattejakten foregår i Drammen by. Avstandene er ikke så store at man må ha bil. Vi oppfordrer alle til å gå!
Må jeg ha bil for å delta?


Nei, det trengs ikke bil for å delta. Vi oppfordrer alle til å gå.
Hvor mange premier deles ut?


Det deles ut én hovedpremie. I tillegg vil det bli gitt ut trøstepremier, vi oppfordrer derfor alle til å holde seg oppdatert på våre sosiale medier. Gå til facebooksiden her: Trykk her
Hvem kan delta og hvor mange kan være på lag?


Det er et åpent arrangement, så alle kan delta. Det er lov å være opptil fem personer på ett lag. Premier deles ut per lag.
Informasjon Korona


Vi oppfordrer ikke folk til å samles i store grupper (med en grense på maks fem per lag) og alt foregår utendørs. Vi oppfordrer alle til å respektere og holde seg oppdatert på myndighetenes smittevernstiltak. Hold avstand, hold deg hjemme om syk og vask hendene ofte.
Jeg står fast på en oppgave - hva gjør jeg?


Så leit at du står fast! Om du ikke forstår en oppgave eller ikke kommer videre, anbefaler vi dere å benytte tilleggstjenesten "Oppgavens hint". Mer informasjon kommer!
"Jeg ønsker å bestille et event. Er dette mulig?"


Ja! Vi i Millennial Consulting tilbyr også private event. Enten det er i anledning en familiesammenkomst eller en teambuilding-aktivitet for din bedrift, så kan vi hjelpe dere. Vi arrangerer eventer i mange former, og har tidligere erfaring fra både inn- og utland. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale! Ta kontakt på mail: millennial.consulting.contact@gmail.com
Sommergave Bedrift


Sommerskatten er en utmerket gave til dine ansatte i Drammen. Ta kontakt på mail for mer informasjon. kontakt@sommerskatten.com
Jeg trenger hjelp i forkant av arrangementet.


Om du trenger hjelp med nettsiden, betaling eller bestilling oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss via mail: kontakt@sommerskatten.com. Den offisielle facebooksiden kommer du til ved å trykke her. Den ofisielle instagrammen kommer du til ved å trykke her.
Hvordan fungerer Sommerskatten?


Etter registrert billettkjøp vil du få en bekreftelse med informasjon på mail. Den første oppgaven sendes ut kl 09:00 den 12.06.21 til e-posten som ble registrert ved billettkjøp. I e-posten som blir sendt ut vil dere finne en lenke, denne lenken fører dere til oppgavene. Vi anbefaler å åpne lenken i et eget vindu. Når dere har løst alle oppgavene vil dere få beksjed om dette. Vi tar imot de 10 første lagene! Følg med på sosiale medier under dagen for å se hvordan dere ligger an! (Vi poster de 10 første som kommer i mål med tid). Det er ingen felles avslutning, så når dere er ferdig er det bare å dra hjem.
Hva om Sommerskatten blir avlyst?


Skulle Sommerskatten blir avlyst, gir vi selvsagt full refusjon til våre kunder.
Gjelder prisen for billett per pers eller per lag?


Prisen gjelder for ett lag! Ett lag kan bestå av opptill 5 personer. Dvs: - er du 1 person som skal delta kjøper du 1 billett. - er dere 2 personer som skal delta kjøper dere 1 billett. - er dere 5 personer som skal delta kjøper dere 1 billett. - er dere 6 personer som skal delta kjøper dere 2 billetter. Osv.... Husk: Om man deltar som lag deler man også premien som lag. Vi trekker også tilfeldige vinnere blant alle som har billett, så jo flere billetter du har jo større sjanse har du til å vinne disse.
Må jeg starte kl 09:00?


Nei, det er helt opp til hvert lag når de vil begynne. Linken til oppgavene sendes ut til alle som har billett kl 09:00, men man kan velge å begynne senere om man ønsker det. Ulempen ved å begynne senere er at hovedpremiene deles ut til det laget som blir først ferdig, så om man starter f.eks kl 11:00 vil man allerede ligge et stykke bak de lagene som begynte kl 09:00. Men om man er med for å ha en hyggelig aktivitet den 12.06.21 er det bare å ta det i sitt eget tempo. Og alle sjanser til å vinne er ikke tapt! Vi trekker også flotte premier blant alle som har billett uavhengig om de gjennomfører hele løpet, eller på hvor lang tid de gjør det.
Må jeg holde på helt til kl 20:00? Hvor lenge varer det?


Det er mange som lurer på hvor lang tid skattejakten tar, men det er vanskelig for oss å svare på. Oppgavene varier i vanskelighetsgrad og det som er lett for ett lag kan ta lang tid for et annet. Ettersom lagenes kunnskap, ferdighet og konkurranseinstinkt er ulikt, vil det være stor forskjell på tiden lagene bruker. Skattejakten avsluttes klokken 20:00 samme dag, da vil fasiten på oppgavene sendes ut på mail. Som en indikasjon håper (og tror) vi at de fleste er i mål i god tid før Sommerskatten avsluttes, men vi antar at få/ingen lag vil klare det på under tre timer.
Oppmøtested? Hvor starter vi?


Det er ikke oppgitt eksakt oppmøtested. Heller er ikke dette likt for lagene. I den første oppgaven skal du komme frem til en destinasjon i Drammen sentrum og reise dit. Oppgave 1 kan altså løses fra der du selv ønsker å oppholde deg, men om du er med for å vinne de største premiene så kan vi røpe at det lønner seg å være i nærheten av Drammen sentrum. Husk: For å ta hensyn til smittevern vil de ulike lagene få ulik rekkefølge på noen av oppgavene, så det er ikke særlig smart å følge etter andre lag!
Hvordan kåres vinnerene?


Det er førstemann til mål som gjelder! Etter at oppgavene er utdelt kl 09:00 er det det første laget som ankommer sluttdestinasjonen som vinner 30 000 kr. De 10 første vinnerne kåres på denne måten. Det lønner seg derfor å starte med en gang oppgavene blir sendt ut: kl 09:00! Vi trekker også tilfedlige vinnere blant alle andre som har billett, uavhengig av plassering. Her vil premiene bestå i flotte produkter og opplevelser fra våre samarbeidspartnere. Premieutdelingen vil foregå på Comfort Hotel Union Brygge i uken etter Sommerskatten. Kun inviterte vinnere kan delta på denne utdelingen. Vi vil også publisere underveis på dagen på vår instagram @sommerskatten21 hvordan det går med lagene.